Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Στον εισαγγελέα 1.485 ξενοδόχοι

Με ποινική δίωξη απειλούνται 1.485 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δυναμικότητας κάτω των 10 δωματίων, λόγω της άνισης μεταχείρισης από τον Ο.Α.Ε.Ε. και της υποχρεωτικής καταβολής εισφοράς που κυμαίνεται από 4.800 έως 12.000 ευρώ    
Μάλιστα εισαγγελείς Πλημμελειοδικών της περιφέρειας έχουν ήδη ασκήσει διώξεις σε δεκάδες μικροξενοδόχους για τη μη καταβολή εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, παρά τις δεσμεύσεις προς το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη.
Εστιάζοντας στην αδράνεια του υπουργείου για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης,  υπογράμμισε ότι αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση του ξενοδοχειακού δυναμικού που στηρίζει την περιφερειακή ανάπτυξη και το περιφερειακό εισόδημα, αποδομώντας πολιτικές δεκαετιών που είχαν ως στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας.
Και αυτό γιατί εκατοντάδες ιδιοκτήτες μικρών οικογενειακών ξενοδοχειακών μονάδων, υπό την πίεση αυτού του αντικινήτρου σκέφτονται να μετατρέψουν τα ξενοδοχεία τους σε ενοικιαζόμενα δωμάτια που εξαιρούνται της υποχρέωσης καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ.
θα έχουν όμως και λιγότερες προδιαγραφές, λιγότερους ελέγχους και τελικά, ένα διαφορετικό από το επιδιωκόμενο επίπεδο υπηρεσιών.

Αυξημένη η τουριστική κινηση φέτος

Οι διανυκτερεύσεις θα κινηθούν ανοδικά, εκτιμά ο κ. Τσακίρης και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο για διψήφιο ποσοστό ανόδου σε σχέση με πέρυσι
Διευκρίνισε ωστόσο ότι άνοδο διανυκτερεύσεων 5% θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη εάν δεν υπάρξουν γεγονότα όπως τα περυσινά (απεργίες, επεισόδια κλπ).
Όσο για τα έσοδα, όπως ανάφερε και ο πρόεδρος του ΙΤΕΠ, Διονύσης Χιόνης, είναι νωρίς ακόμη να δοθεί ασφαλής εκτίμηση για την πορεία τους.
Επίσης, ολοκληρώνεται μέσα στο επόμενο δίμηνο η μελέτη-καταγραφή του ΞΕΕ για την «ανάπτυξη του ελληνικού πρωινού», που αποτελεί εφαλτήριο για την εκκίνηση ειδικού προγράμματος εμπλουτισμού του Brand Name της Ελλάδος μέσω της γαστρονομίας.
Η σχετική καταγραφή πραγματοποιείται από την εταιρεία Agropol και αποτελεί προσπάθεια ανάδειξης του ελληνικού πρωινού, ως μέσου προώθησης του τουρισμού της χώρας.

( πηγή : http://www.tragasnet.gr/ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου