Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Στάσεις εργασίας την Τρίτη σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συνεχίζεται και η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.
Την Τρίτη 8/2 χειρόφρενο θα τραβήξουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό και Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και στο Τραμ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να πάρουν μέρος σε Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων.
Την Τετάρτη 9/2 οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Παράλληλα θα ακινητοποιηθούν με τη σειρά τους και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά αποφάσισαν στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης, τη Δευτέρα, να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα. Η στάση εργασίας θα επαναληφθεί και την Παρασκευή 11/2.
Σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στο σύνολό του. Οι αλλαγές που κάνει το αρμόδιο υπουργείο στο επίμαχο νομοσχέδιο, υποστηρίζουν, δεν είναι ουσιαστικές και συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν ως "κόκκινη γραμμή" τις αλλαγές στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων.
Για πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, καλέστε το 185.

( πηγή : http://www.real.gr/ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου