Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Σε υψηλούς τόνους η ψήφιση του ν/σ για την υγεία

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ξεκίνησε την Τρίτη στη Βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο χώρο της υγείας που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές, ενώ έκανε λόγο για επικίνδυνα παιχνίδια με την υγεία, αφήνοντας αιχμές για τη στάση των γιατρών.
"Μας φώναζαν να αποσύρουμε το νομοσχέδιο, αλλά κανείς δεν κατάλαβε τι προτείνουν όλοι όσοι φωνάζουν τόσες ημέρες", είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας. Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος άνοιξε νέο παράθυρο διαλόγου καλώντας γιατρούς και φαρμακοποιούς σε συζήτηση ακόμα και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. "Από την επομένη της ψήφισης η συζήτηση είναι ανοιχτή για όλα τα επιμέρους ζητήματα, ο διάλογος παραμένει", τόνισε ο Υπουργός.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου.
Από την πλευρά της ΝΔ, που θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής, ο Γιώργος Βαγιωνάς επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι έχει αφήσει την τρόικα να νομοθετεί και έκανε λόγο για ένα νομοθέτημα που επιφέρει μεγάλες περικοπές στον χώρο της υγείας.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Χαραλάμπους υποστήριξε ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο "ενισχύεται ο εμπορευματικός χαρακτήρας της υγείας και ελαχιστοποιείται η κρατική συμμετοχή στις δαπάνες".
 Από τον ΛΑΟΣ, η Ουράνια Παπανδρέου – Παπαδάκη χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ασαφές, πολύπλοκο, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις και ως προς την αποτελεσματικότητά του.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τον Υπουργό Υγείας να αποσύρει το νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε ‘’τερατούργημα’’ , ενώ υποστήριξε την κυβέρνηση ότι βάζει βόμβα στα θεμέλια της υγείας.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής σήμερα το βράδυ.
( πηγή : http://www.real.gr/ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου